Over de helpdesk

De BiodiversiteitHelpdesk is dé plek waar iedereen een wetenschappelijk onderbouwd antwoord kan krijgen op vragen over biodiversiteit.

Wat is de BiodiversiteitHelpdesk

Veel mensen zijn op zoek naar betrouwbare en makkelijk te begrijpen informatie over biodiversiteit. Wat is het precies, wat is de maatschappelijke impact van verlies van biodiversiteit en meer. Het vinden van antwoorden op deze vragen is nog niet zo makkelijk op het internet. Hoe weet je dat wat je leest wel wetenschappelijk correct is?

De BiodiversiteitHelpdesk wil daarbij helpen. Wij verbinden vragen over biodiversiteit aan de juiste experts en delen zo wetenschappelijke informatie over biodiversiteit op een begrijpelijke manier met het grote publiek. Hierdoor hopen we de dialoog tussen wetenschappers en burgers op gang te brengen. We hebben een netwerk van experts die vragen kunnen beantwoorden.

De BiodiversiteitHelpdesk is familie van de KlimaatHelpdesk. De Klimaathelpdesk is in 2020 opgericht om vragen over klimaatverandering te beantwoorden. Wij vonden dat een fantastisch initiatief en wisten meteen dat er ook zoiets moest komen voor biodiversiteit. Onze website is dan ook gebaseerd op de site van de KlimaatHelpdesk. In de toekomst worden vragen die zowel over klimaat als over biodiversiteit gaan op beide pagina's gedeeld.

Organisatie

De BiodiversiteitHelpdesk is een initiatief van BiodiversityXL. BiodiversityXL is de verkorte naam van het Centre of Excellence for Netherlands Biodiversity Research. Initiatiefnemers van BiodiversityXL zijn Naturalis Biodiversity Center, het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ-NWO) en het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute-KNAW.

Deze website is gemaakt door Fourdigits. Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van de website van de KlimaatHelpdesk. De KlimaatHelpdesk is ontworpen en mogelijk gemaakt door Fabrique in samenwerking met Aquiles Carattino.